Stilte concert

De concerten van Peter Wilms zijn geschikt om bij te liggen of te zitten. Stilte is een belangrijke component van elk concert.

Zijn heldere stem, de pure trillingen van klankschalen, het warme geluid van de marimba en de aardse klanken van diverse percussie instrumenten brengen je dicht bij jezelf, dicht bij jouw essentie. De stilte afgewisseld met de muziek geeft je de gelegenheid om de klanken volledig in je op te nemen en te integreren. Deze klankbeleving is een uitnodiging om volledig in het Zijn te komen.

Als professioneel slagwerker trad Peter Wilms op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie gegoten in spontane improvisaties tijdens zijn concerten zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, veelal verstillend, sereen en ingetogen. Aangevuld met andere instrumenten zoals klankschalen, de hangdrum en het monochord staan zijn concerten garant voor een rijk klankpalet.

Na jaren van meditatiebeoefening en andere spirituele ontwikkeling heeft hij zijn spirituele pad geïntegreerd in zijn muziekpraktijk. Zijn concerten kenmerken zich daarom als verdiepend en meditatief. Hij nodigt de luisteraar naar binnen te gaan en het innerlijke Zelf te exploreren. Wie deze uitnodiging aanvaardt zal een wonderlijke muzikale en spirituele reis meemaken.

 

Data

 

Zo. 1 okt. 2023 14:00 uur: Op Hodenpijl, Schipluiden. Om te reserveren klik hier.

Zo. 22 okt. 2023 15:00 uur: Golden Circles, Duiven. Om te reserveren klik hier.

Zo. 29 okt. 14:30 uur: Universel, Katwijk aan Zee. Om te reserveren klik hier.

Za. 4 nov. 2023  20:30 uur: Synagoge, Culemborg. Om te reserveren klik hier.

 

N.B. Wanneer je tijdens een concert wilt liggen, graag een eigen matje, deken etc. meenemen.

Voor een voorproefje luister hieronder.

 

 

 

 

Wat anderen zeggen:

 

Ik was voor de eerste keer bij een concert van Peter en heb een geweldige avond gehad.
De verschillende instrumenten gaven mij steeds weer een andere sensatie in mijn lichaam. Waarbij de trommel met de ‘indaanse’ zang mij het meeste raakte. Ook de stiltes tussen de muziek ervaarde ik als zeer waardevol, diep voelen wat er gebeurde in mijn lijf. Af en toe even wegdoezelen, soms tranen, vaak een vreugde.
Door de veilige warme bedding die Peter neerzet een hoop te voelen deze avond. En te ontspannen! Nog nooit zo lekker geslapen die nacht.
Dank Peter, ik kom zeker weer!
Marja van Haaren

 

Mijn yogamatje rol ik uit vlakbij de prachtige marimba. Het is al een lust voor het oog, al die verschillende instrumenten zo bij elkaar opgesteld. Peter bouwt het klankconcert prachtig en organisch op en steeds wacht er weer een nieuwe verrassing voor het oor. Ondertussen kan ik liggend of in een willekeurige houding steeds dieper aarden en komen lichaam en geest tot diepe rust. Moeiteloos wordt een woordeloos klankverhaal verteld met een groot scala aan verrassend instrumentarium inclusief zijn zangstem.
Een prachtige mengeling van vakmanschap, toewijding en energie zorgen ervoor dat dit een unieke en diepe ervaring kan zijn. Dankjewel daarvoor Peter!
Gabriëlle Nijhuis

 

 

Een stilteconcert, in de passietijd. Ik was nieuwsgierig. De avond bracht me dwalende gedachten en nieuwe mijmeringen, en ervaring van innerlijke stilte en daarin mogen zijn. Soms wilde ik even kijken, welk instrument hoort nu bij een bepaalde resonantie in mijn lichaam? Mooi om dan te zien hoe intens en authentiek Peter vorm geeft aan wat hem beroert. Ik voelde een diep doorleefde schoonheid in de zang, soms als een haiku, zo kernachtig in zijn eenvoud. Dat raakte me, en het was fijn om dit concert mee te maken!
Dankjewel, Peter.

Loes van Delft.

 

 

Ik heb heerlijk languit liggen luisteren. Dat was fijn. Ik vond het indrukwekkend om te zien wat je muzikaal allemaal kan. Ergens rond 3/4 van het concert begon ik iets anders te ervaren… een diepere laag van verbinding.

Jacqueline de Kok

 

Wat een heerlijke avond! Na afloop een totaal ontspannen gevoel. Wat heb ik van deze avond genoten en wat word ik hier gelukkig van.

Ans Nout

 

Een innerlijke reis vanuit stilte en verbinding ervaren. Een ervaring van diepe stilte die elk geluid verwelkomt en moeiteloos draagt zolang het er is. De schoonheid van klanken.
Dank Peter dat je dit met ons deelt. En mooi om te zien dat dit vanuit liefde en verbinding tot stand komt.

John Hartings

 

Ik ben verliefd geworden op de marimba. Ik ontving dit geluid tijdens zijn live klankconcert met mijn gehele lichaam. De trillingen vloeiden door mijn lichaam zoals klankschalen dit ook kunnen. De melodieën die Peter ermee speelde waren speels en tegelijk bracht de warme klank van het hout me tot rust. Het was een bijzondere ervaring. Ik zou wel eens een marimba sessie willen ontvangen om me dieper te kunnen overgeven aan de helende werking van dit prachtige instrument.
Ernestine van de Pol
Soundhealer bij ViaKlank

 

 

Heerlijk hoe de marimba tot z’n volledige recht kan komen in deze vorm van concert. Heerlijk liggen en ontspannen en dan de klanken laten komen en gaan. Heel mooi. Fijne ervaring. Voor mij voelde het alsof ik met je in de keuken was. Je maakt een mooi en smaakvol gerecht en ik consumeerde het. Dank.
Betsy van Wijk
Share This