Weekend retraite

Een upgrade voor lichaam en geest

 

Kom tot rust en tot jezelf tijdens een weekend retraite van OHMM. Met onder andere yoga, meditatie en contemplatie duik je een weekend lang in de diepte van je ziel om daarna weer als herboren naar huis te gaan.

De weekend retraites van OHMM hebben steeds een ander thema, zoals stilte, overgave of zelfliefde. Je wordt uitgenodigd om jezelf beter te leren kennen in relatie tot het gegeven thema. De hoofdbegeleider is Peter Wilms. Bij sommige weekenden zal er ook een medebegeleider zijn met een specifieke expertise.

Kijk hieronder voor de data en thema’s.

 

De retraites vinden plaats in het prachtige dominicanenklooster in Huissen (bij Arnhem). De serene sfeer van het klooster helpt je om naar binnen te gaan en verdieping en rust te vinden in jezelf. Het klooster heeft moderne voorzieningen die jouw verblijf tot een aangename ervaring maken.

 

De weekenden zijn van zaterdag 10:00 uur tot zondag 17:00 uur en zijn inclusief 1 overnachting (1 pers.kamer), maaltijden, koffie, thee en fris.

Deelname is € 397,- p.p. Kom je met twee personen, dan betaal je € 357,- p.p.
Als je met twee personen wilt komen, stuur dan even een mail naar peter@ohmm.nl.

Voor meer informatie, stuur stuur dan ook een mail naar peter@ohmm.nl of bel 06-38544321.

 

Data

 

Za 25 – zo. 26 febr. 2023   Thema: Wervelen

In deze retraite worden we ingewijd in het wervelen door Iris van der Sar. Het wervelen (ook wel Sufi-dans genoemd) brengt je in een staat van focus en een diep contact met je kern. We zullen deze dynamische vorm van meditatie afwisselen met zit- en loopmeditaties. Vanuit zit- en loopmeditaties, begeleid door Peter, komen we tot de werveloefeningen waarin Iris je meeneemt.  Iris zegt zelf:

“Ik biedt de mogelijkheid om te leren wervelen, los van traditie. Zodat er ruimte is om te leren luisteren naar de individuele leiding van binnenuit. Zo kun je stilstaan met jezelf of komen tot vreugdevolle of razende wervelingen. En alles er tussenin. Elke werveling is een investering om dichter bij jou te zijn, dichter bij jouw essentie, dichter bij de Bron.

Je geeft jezelf de kans jezelf te omarmen met wat er is… samen te smelten met je kern. Dat is een heel persoonlijke ervaring, die veel mensen omschrijven als het ervaren van diepe vrede, liefde, stilte en thuiskomen. Dat wat er eventueel tussen jou en je kern in staat, zoals angsten, twijfels, onverwerkte emoties kunnen naar de oppervlakte komen. Dat kan zijn door innerlijke bewustwording of via vrije expressie van de emoties die gevoeld en erkend willen worden. Dit is een intiem proces, waarbij jij de leiding hebt.

Ervaring is niet nodig, het is precies goed zoals je bent op dit moment. Het wervelen kent geen voorwaarden… En ik begeleid je in het omgaan met eventuele duizeligheid en misselijkheid.”

Het is fijn om (meerdere lagen) soepele kleding te dragen. Een warme sjaal of dekentje kan prettig zijn om mee te nemen in jouw dans en eventueel voor tijdens de deelronde. De meeste mensen wervelen op sokken of zachte dansschoentjes, zodat je de vloer goed kan voelen onder je voeten.

Om je aan te melden klik HIER.

Kijk ook op https://www.facebook.com/ExpressionoftheArtwithinYou

 

Za. 1 – zo. 2 apr. 2023   Thema: Stilte

Stilte is in onze huidige maatschappij moeilijk meer te vinden. We zijn niet meer gewend aan stilte. Maar wat kan stilte voor jou betekenen? Wat gebeurt er met jou als je de stilte opzoekt?  Welke ervaringen komen er omhoog bij jou?
Met meditaties zoeken we de stilte op, zowel buiten als in jezelf. Stilte heeft een enorme potentie. Het kan je verrassen met diepe ervaringen en inzichten. Kom ontdekken welke prachtige cadeau’s stilte jou kan geven.

Het is handig als je al wat ervaring hebt met mediteren. We zullen zowel zit- als loopmeditaties doen. We vragen je om een groot deel van de retraite niet te spreken. Dat vergroot het effect van de meditaties.

Om je aan te melden klik HIER.

 

Za. 21 – zo. 22 mei 2023   Thema: Overgave

Onze maatschappij lijkt teveel gericht op controle. En ook wij zelf lijken geprogrammeerd om controle te willen hebben? Ja, we willen allemaal grip op ons leven om veiligheid en zekerheid te hebben. Maar vaak gaat dit gepaard met onevenredig veel stress. Hoe kun je een leven leiden zonder stress en toch zorgen dat je krijgt wat je nodig hebt? Het antwoord is: overgave.

Toch blijkt het niet eenvoudig te zijn om in de overgave te gaan. Kennelijk heb je daar iets voor nodig. Dit weekend krijg je middels verschillende meditaties en oefeningen inzicht in je programmeringen én krijg je handvatten om helemaal in de overgave te gaan en een moeiteloos leven te leiden.

Medebegeleider is Martine Boerstra. Ze werkt onder andere voor het Centrum voor Tantra Amsterdam en is relatiecoach.

Om je aan te melden klik HIER.

 

Za. 1 – zo. 2 juli 2023   Thema: Hart

Dit weekend gaan we in op wat liefde werkelijk is en hoe je je hart kunt gebruiken om de stroom van liefde in jezelf (weer) op gang te brengen én te houden. We zullen meditaties en contactoefeningen doen en op zondag een cacaoceremonie. Cacao werd in de Aztheekse cultuur gezien als een gewijd medicijn om het hart te openen.
Medebegeleider Marieke Verschelling is voormalig vroedvrouw en heeft al vele mensen begeleid in het verbinding maken met hun hartenergie. Ze leidt regelmatig cacaoceremonies.

 

 

Share This