Weekend retraite

Een upgrade voor lichaam en geest

 

Kom tot rust en tot jezelf tijdens een weekend retraite van OHMM. Met onder andere meditatie, contemplatie en yoga duik je een weekend lang in de diepte van je ziel om daarna weer als herboren naar huis te gaan.

De weekend retraites van OHMM hebben steeds een ander thema, zoals stilte, overgave of zelfliefde. Je wordt uitgenodigd om jezelf beter te leren kennen in relatie tot het gegeven thema. De hoofdbegeleider is Peter Wilms. Bij sommige weekenden zal er ook een medebegeleider zijn met een specifieke expertise.

Kijk hieronder voor de data en thema’s.

 

De retraites vinden plaats in het prachtige dominicanenklooster in Huissen (bij Arnhem). De serene sfeer van het klooster helpt je om naar binnen te gaan en verdieping en rust te vinden in jezelf. Het klooster heeft moderne voorzieningen die jouw verblijf tot een aangename ervaring maken.

 

De weekenden zijn van zaterdag 10:00 uur tot zondag 17:00 uur en zijn inclusief 1 overnachting (1 pers.kamer), maaltijden, koffie, thee en fris.

Deelname is € 397,- p.p. Kom je met twee personen, dan betaal je € 357,- p.p.
Als je met twee personen wilt komen, stuur dan even een mail naar peter@ohmm.nl.

Voor meer informatie, stuur stuur dan ook een mail naar peter@ohmm.nl of bel 06-38544321.

 

Data

 

Za. 1 – zo. 2 apr. 2023   Thema: Stilte

Stilte is in onze huidige maatschappij moeilijk meer te vinden. We zijn niet meer gewend aan stilte. Maar wat kan stilte voor jou betekenen? Wat gebeurt er met jou als je de stilte opzoekt?  Welke ervaringen komen er omhoog bij jou?
Met meditaties zoeken we de stilte op, zowel buiten als in jezelf. Stilte heeft een enorme potentie. Het kan je verrassen met diepe ervaringen en inzichten. Kom ontdekken welke prachtige cadeau’s stilte jou kan geven.

Het is handig als je al wat ervaring hebt met mediteren. We zullen zowel zit- als loopmeditaties doen. We vragen je om een groot deel van de retraite niet te spreken. Dat vergroot het effect van de meditaties.

Om je aan te melden klik HIER.

 

Za. 21 – zo. 22 mei 2023   Thema: Overgave

Overgave is een ervaring waar velen van ons naar kunnen verlangen. Maar wat is overgave eigenlijk? En waarom blijkt het in de praktijk niet zo makkelijk te zijn om je over te geven?

Overgave is het tegendeel van controle. Je wilt alles in je leven zoveel mogelijk controleren, omdat je zekerheid en veiligheid wilt voor jezelf. Pijnlijke ervaringen uit het verleden wil je het liefst niet nog een keer beleven. De controle die je wilt hebben over situaties die dit kunnen oproepen, zorgt voor kramp en stress.

Het loslaten van die controle kan heel spannend zijn en soms ook beangstigend. Want waaraan geef je je dan over? Wat is het dat jou dan ‘opvangt’? Wie of wat zorgt er dan voor jouw veiligheid? ‘Vertrouwen’ blijkt dan een sleutelbegrip te zijn.

In dit weekend doen we o.a. bewegingsoefeningen, meditaties en contactoefeningen die jou helpen om controle los te laten en om te leren vertrouwen. We gaan op zoek naar een diepere grond van zijn, waarin jij kan ontspannen en rusten.

Om je aan te melden klik HIER.

 

Za. 1 – zo. 2 juli 2023   Thema: Hart

Dit weekend gaan we in op wat liefde werkelijk is en hoe je je hart kunt gebruiken om de stroom van liefde in jezelf (weer) op gang te brengen én te houden. We zullen meditaties en contactoefeningen doen. Ook zullen we klank en adem gebruiken om ons hart te openen.

Wanneer het Hart is geopend kan Liefde oude pijn en trauma’s met zachtheid en mededogen omhullen. Je kunt dan ervaren dat het Hart een grote heler is.

Om je aan te melden klik HIER.

 

 

Share This