Meditatiesessies

Als je last hebt van stress of vaak in kringetjes van oude patronen blijft ronddraaien, als je het gevoel hebt dat je ‘geleefd wordt’ en je het moeilijk vindt om jouw authentieke stroom te volgen, dan kan meditatie je hierbij helpen.

Meditatie brengt je vooral heel dicht bij jezelf. Het geeft je inzicht in wie jij werkelijk bent. En daardoor kun je volledige vrijheid ervaren en je volledige potentieel aanspreken.

Ook al heb je het gevoel dat je deze vrijheid in het dagelijks leven weer kwijt raakt, toch kun je altijd en overal deze vrijheid weer terugvinden. Door je aandacht bij jezelf te brengen en de geleerde meditatietechniek toe te passen, kun je weer contact maken met je vrije, authentieke zelf. Je kunt altijd weer vanuit vrijheid en authenticiteit je keuzes maken. Dat is het prachtige van meditatie, je hebt er niets voor nodig behalve jezelf.

Als je uitdagingen tegenkomt in werk of privé, zorgt meditatie ervoor dat je deze evenwichtig het hoofd kan bieden. Situaties die jou eerder stress opleverden, kun je nu kalm en adequaat tegemoet treden.

Wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen dat meditatie een positief effect heeft op lichaam en geest. Het ontspant het spiersysteem en verlaagt de hartslag en bloeddruk. Het laat stresshormonen (zoals cortisol en adrenaline) afnemen en vermindert daarmee de vatbaarheid voor stress-gerelateerde ziekten. Het synchroniseert de beide hersenhelften en bevordert zo creativiteit en vitaliteit.

De door meditatie ontstane alfa- en theta-golven brengen je in een staat van diepe ontspanning en wakkerheid. De stilte die je binnengaat stelt je in staat volledig op te laden en vrij te zijn.

Wil je vrijblijvend kennis maken met mijn manier van mediteren? Kom dan naar mijn wekelijkse meditatiesessies in Culemborg.
De eerste maand kun je meedoen voor de helft van de prijs. Daarna kost het € 15,- per avond. 
Elke dinsdagavond van 20.15 – 21.45 uur. 

“De meditaties bij Peter hebben me geholpen bij het accepteren van alles wat zich in mijn binnenwereld afspeelt. Een volledig omarmd voelen door liefde, de persoonlijke wil die opgelost wordt en samenvalt met een grotere wil.
Ik mediteer bij Peter omdat hij ‘is’. Authentiek is het woord dat ik bij Peter vind passen. En daarmee geeft hij me heel veel ruimte om te zijn wie ik ben.”

Jacqueline de Kok

“De meditatie-avonden hebben mij tot nu toe een groter bewustzijn gebracht van het zijn, het hier en nu. Ik ben meer uit het hoofd (gedachten) en meer in mijn lijf gaan leven, wat mij veel meer rust en ontspanning heeft gebracht. Het bracht me ook meer dankbaarheid, tevredenheid, diepgang en een diepe verbinding met mezelf en daardoor ook mijn omgeving.”

Anoniem

“Ik ervaar veel verdieping in de meditaties van Peter. Het stelt me in staat ‘bij de les te blijven’, me te concentreren op bewustzijn en stilte. De deelrondes geven me de mogelijkheid mijn ervaringen woorden te geven en te luisteren naar anderen.”

Emilie Pauw

“Ik vind Peter één van de beste leraren die ik ken, omdat hij zich in mij kan verplaatsen en zonder oordeel blijft. Hij begeleidt ons op een prachtige manier.”

Albert Plomp

“De meditatie-avonden van Peter geven me meer rust, inzicht en een bewuster leven. Een nieuwsgierigheid om meer op spiritueel vlak te willen ontdekken.  Daarom telkens zin in de volgende ontdekkingstocht die we met zijn allen maken tijdens een sessie.”

Anoniem

“De meditaties van Peter geven me rust en ontspanning in mijn hoofd.”

Lidy van Weering

“De meditaties bij OHMM hebben me beter inzicht gegeven in wie ik ben en wat ik nodig heb. Het biedt me vertrouwen en houvast waar ik in mijn dagelijkse leven veel aan heb. Ik herinner me dat de eerste paar keren me zo verheugden, dat het kennelijk niet gek was om dingen te zien/voelen/weten, het was als thuiskomen.”

Anoniem

“Door de meditaties bij Peter ben ik bewuster geworden en krijg ik bevestiging dat ik het juiste pad loop.”

John Coenmans

“De kracht van de meditatie is voor mij primair gelegen in de voorwaarde scheppende potentie. Ik ervaar sterk dat Peter daarin initieert en daarmee een bedding zaait waarop ik in mijn proces van dat moment kan oogsten wat er te oogsten valt. Fantastisch vind ik deze bedding van vrijheid, acceptatie, erkennen wat is, ermee zijn, luisteren, delen en weer laten.
Ik ben blij met de afwezigheid van vorm, dogma, methode, hoewel het dus wel bedding heeft! De bedding is louterend. Vormloze vorming, in vrijheid gestalte krijgen, steeds opnieuw geboren laten worden wat geboren wil worden.
Peter, ik ben je erg dankbaar.”

Arjen Volkers

Share This