Concerten

 

Connection Concert

Het Connection Concert is een beleving op zich. De muziek is gevoelig en verfijnd en brengt je mind tot rust.  Met mijn unieke stem, het warme geluid van de marimba en de betoverende klanken van de handpan wil ik je dicht bij jezelf brengen. Met diepgang in mijn muziek hoop ik een snaar bij jou te raken. Soms door een gevoelig liedje op de sansula of de handpan, soms door aanstekelijke grooves op de percussie en de marimba. Met een loopstation breng ik alle klanken bij elkaar tot een kleurrijk geheel.

Ik nodig je graag uit om te voelen en daar expressie aan te geven. Vaak is er ruimte om te dansen en soms om mee te zingen. Dit zorgt voor een verbonden beleving met andere luisteraars. Aan het eind van het concert voel je dat je weer verbonden bent met jezelf en met anderen. Het voelt alsof je weer ingeplugd bent met de Bron.

Als professioneel slagwerker trad ik op met tal van orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Ik heb me van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie aangevuld met andere instrumenten zoals de handpan, sansula en diverse percussie-instrumenten, zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, soms verstillend en sereen, maar vaak ook ritmisch en kleurrijk.

 

Za. 29 juni 2024  20:00 uur:
Connection concert, Golden Circles, Duiven.
Om te reserveren klik hier.

 

Wat anderen zeggen:

 

Ik was voor de eerste keer bij een concert van Peter en heb een geweldige avond gehad.
De verschillende instrumenten gaven mij steeds weer een andere sensatie in mijn lichaam. Waarbij de trommel met de ‘indaanse’ zang mij het meeste raakte. Door de veilige warme bedding die Peter neerzet een hoop te voelen deze avond. En te ontspannen! Af en toe even wegdoezelen, soms tranen, vaak een vreugde.
Nog nooit zo lekker geslapen die nacht.
Dank Peter, ik kom zeker weer!
Marja van Haaren

 

Peters Connection Concert bijgewoond. Een verfijnde en soms ontroerende klankervaring. Door het gebruik van de loopstation bouwt hij laag over laag met stem en muziek, en creëert hij een prachtige klankervaring. Peter speelt met hart en ziel en je gaat vanzelf meezingen en -bewegen, wat ook precies de bedoeling is.

Mari den Hartog

 

Wauw! Als muziek zo’n diepe uitwerking heeft op mijn ziel en zaligheid, moet het wel voortkomen uit een gedragen diepte. Dank!

Arjen Volkers

 

Wat een heerlijke avond! Na afloop een totaal ontspannen gevoel. Wat heb ik van deze avond genoten en wat word ik hier gelukkig van.

Ans Nout

 

Ik ben verliefd geworden op de marimba. Ik ontving dit geluid tijdens zijn live concert met mijn gehele lichaam. De trillingen vloeiden door mijn lichaam zoals klankschalen dit ook kunnen. De melodieën die Peter ermee speelde waren speels en tegelijk bracht de warme klank van het hout me tot rust. Het was een bijzondere ervaring. Ik zou wel eens een marimba sessie willen ontvangen om me dieper te kunnen overgeven aan de helende werking van dit prachtige instrument.
Ernestine van de Pol
Soundhealer bij ViaKlank

 

 

 

Ik ben een luisterende muziekliefhebber en ik zing louter voor mijn plezier en voor de Vrede. Voor mij weerklonk aandachtige levensvreugde in jouw muziek. De gevoeligheid, warmte, speelsheid, stilte, dankbaarheid, afstemming, liefde, licht, verbinding, vreedzaam, ik heb het gehoord en ontvangen.
Daarmee heb je veel belangrijke facetten in het leven belicht. Een persoonlijk concert voor een ieder die het ontvangen wil.
Dankjewel voor jouw aanwezigheid in jouw muziek.

Astrid Izelaar

 

 

Voor een voorproefje luister hieronder.

 

 

 

 

Wervelconcert

De sierlijke gratie van de werveldans van Iris van der Sar is alleen al een lust voor het oog. Voeg daar mijn heldere stem, de betoverende klanken de marimba en de handpan, en pakkende percussive grooves aan toe en de beleving van dit geheel wordt er een van onalledaagse schoonheid.

Samen creëren we een wonderlijke wereld waarin je gemakkelijk tijd en ruimte vergeet. Wij laten ons tijdens de voorstelling leiden door wat we voelen in het moment. Klank, ritme en beweging komen samen in het Nu.

De vormen en kleuren van de door Iris zelf ontworpen en gemaakte kostuums versterken het hypnotiserende effect van het wervelen en tillen de beweging op naar een bijzondere puurheid. Wervelen is een dans die de verbinding met het Zijn belichaamt.

Na de dansacademie en enkele jaren gedanst te hebben in professionele moderne dansgezelschappen, beheert Iris haar eigen theater- en dansgezelschap Passar Performing Arts.

De laatste jaren zijn al haar passies samen gevallen in het wervelen. Zoals Sufidans is het wervelen een dans die de verbinding met de Bron belichaamt. Iris: ‘Het is een toegangspoort tot groeiend zelfbewustzijn, inspiratie en levensgeluk’. Naast de wervelende optredens, geeft zij ook lessen en workshops met als thema Authentiek leiderschap dmv wervelen. Meer informatie vind je op www.whirlingcreations.com.

 

Zo. 14 apr. 2024  14:30 uur:
Wervelconcert, Universel, Katwijk aan Zee. Om te reserveren klik hier.

 

Wat anderen zeggen:

 

Iris van der Sar danste in prachtige, kleurrijke gewaden haar hypnotiserende wervelrondes begeleid op muziek die ter plekke door Peter Wilms werd geïmproviseerd. In een klankbad van stapelende muzikale thema’s ontstond een gevoel van tijdloosheid die heilzaam aanvoelde.
De sfeer die zich ter plekke ontvouwde was intens, inspirerend en voor mij als kijker en luisteraar ook heel ontspannend.

Joep de Bont

 

Het was magisch mooi om bij de voorstelling van Peter en Iris te zijn. Allebei steengoed in hun professie en samen nog zoveel meer. Je zintuigen worden geprikkeld, terwijl je tegelijkertijd in een trance sfeer komt.
Ik voelde me ruimer, blijer en lichter worden. Ik ging vanzelf meebewegen, soms zingen. Maar het werd ook stil in mij, Omdat er nul gedachten meer waren. Een totale ‘hier en nu’ ervaring.

Ellen Romme

 

 

Dance events

Welkom in mijn magische tijdloze klankwereld, waarin je naar hartelust kan dansen!
Ik dompel je onder in de betoverende klanken van de marimba en de handpan ondersteund met aanstekelijke groovy percussie. Met mijn unieke zangstem maak ik mijn one-man-band compleet en smeed dit door mijn loopstation tot een kleurrijk geheel.

Ik neem je graag mee naar binnen, in contact met jezelf. Ik nodig je uit je levensenergie te voelen, je hart te openen, te dansen, te vieren, connectie te ervaren met jezelf en met anderen en daar tijdens mijn concert ook expressie aan te geven. Wanneer je je daaraan overgeeft, kan je een prachtige muzikale en innerlijke reis meemaken en bezorg ik jou een onvergetelijk dansreis.

Als professioneel slagwerker trad ik op met tal van orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Ik heb me van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie aangevuld met andere instrumenten zoals de handpan, sansula en diverse percussie-instrumenten, zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, soms verstillend en sereen, maar vaak ook ritmisch en kleurrijk.

 

 

Wat anderen zeggen:

 

Prachtige avond met een prachtige muzikant!
Kwalitatief hoogstaande muziek, die je meteen meeneemt naar een andere dimensie…
Zijn live percussie is onweerstaanbaar, en de warmte van zijn instrumenten opent je hart, met name het geluid van de de marimba.
De eenheid en de sensitiviteit die ontstond onder de dansers maak ik niet vaak mee. En de stilte aan het einde van de avond sprak boekdelen…

Martine B

 

 

Je klanken namen me mee en mijn lichaam bewoog als vanzelf.

Astrid Izelaar

 

Heerlijk gedanst op de muziek van Peter. Prachtig hoe hij de verschillende instrumenten met de loopstation in elkaar vlecht. De opbouw was ook fijn. Hij nam me mee in de flow van de muziek. Erg genoten.

Heleen van der Vlugt

 

 

Peter verbindt in zijn concerten zijn kwaliteiten als muzikant met het laten stromen van zijn intuitie en creativiteit. Steeds met nieuwe instrumenten, zijn stem en persoonlijke en verdiepende teksten. 
Zo ontstaat een heel krachtige mix van elkaar versterkende, opzwepende en dan weer verstillende ritmes. Heerlijk om te dansen of te luisteren.
Mijn hartchakra resoneerde erop, ik ben stil gaan staan en heb dit alles doorvoeld en in me opgenomen. Daarna ben ik weer gaan dansen. 
Zo kon ik mijn ontroering en geraaktheid vormgeven en uitdrukken met mijn intuïtie en creativiteit, in een individuele ervaring, te midden van andere dansers.

Loes van Delft

Share This