Concerten

 

Connection Concert

Het Connection Concert van Peter Wilms is een beleving op zich. Als luisteraar wordt je uitgenodigd om naar binnen te gaan en je te verbinden met jezelf. Zijn muziek is gevoelig en verfijnd en brengt je mind tot rust.  Zijn heldere stem, het warme geluid van de marimba en de betoverende klanken van de handpan brengen je dicht bij jezelf.
Met zijn diepgang in de muziek weet hij altijd wel een snaar te raken. Soms door een gevoelig liedje op de sansula en de handpan, soms door aanstekelijke grooves op de percussie en de marimba.

Hij nodigt je graag uit om te voelen en daar expressie aan te geven. Vaak is er ruimte om te dansen. Ook doet hij dit door je soms mee te laten zingen. Dit zorgt voor een verbonden beleving met andere luisteraars. Aan het eind van het concert voel je dat je weer verbonden bent met jezelf en met anderen. Het voelt alsof je weer ingeplugd bent met de Bron.

Als professioneel slagwerker trad Peter Wilms op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie aangevuld met andere instrumenten zoals de handpan, sansula en diverse percussie-instrumenten, zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, vaak verstillend en sereen, maar ook ritmisch en kleurrijk.

 

Wervelconcert

De sierlijke gratie van de werveldans van Iris van der Sar ontmoet de magische muziek van multi-instrumentalist Peter Wilms. Deze combinatie creëert een wonderlijke wereld waarin je gemakkelijk tijd en ruimte vergeet. Zij laten zich tijdens de voorstelling leiden door wat ze voelen in het moment. Klank, ritme en beweging komen samen in het Nu.

De vormen en kleuren van de door Iris zelf ontworpen en gemaakte kostuums versterken het hypnotiserende effect van het wervelen en tillen de beweging op naar een bijzondere puurheid. Wervelen is een dans die de verbinding met het Zijn belichaamt.
Voeg daar de heldere stem van Peter en de betoverende klanken, die hij weet te ontlokken aan o.a. de marimba en de handpan, aan toe en de beleving van dit geheel wordt er een van onalledaagse schoonheid.

Na de dansacademie en enkele jaren gedanst te hebben in professionele moderne dansgezelschappen, beheert ze haar eigen theater- en dansgezelschap Passar Performing Arts.

De laatste jaren zijn al haar passies samen gevallen in het wervelen. Zoals Sufidans is het wervelen een dans die de verbinding met de Bron belichaamt. Iris: ‘Het is een toegangspoort tot groeiend zelfbewustzijn, inspiratie en levensgeluk’. Naast de wervelende optredens, geeft zij ook lessen en workshops met als thema Authentiek leiderschap dmv wervelen. Meer informatie vind je op www.whirlingcreations.com.

 

Dans concerten (Ecstatic Dance)

De magische muziek van multi-instrumentalist Peter Wilms neemt je mee naar een heel eigen klankwereld met centraal daarin de marimba en handpan. Hij weet de betoverende klanken van de marimba en de handpan moeiteloos te combineren met groovy percussie. Voeg daar zijn heldere zangstem aan toe en je hebt het gevoel dat er een complete band op het podium staat.

Deze one-man-band speelt muziek die je tegelijkertijd mee naar binnen neemt en je ook in beweging brengt. Zijn muziek nodigt je uit je hart te openen, te dansen, te vieren, connectie te ervaren met jezelf en met anderen en daar tijdens zijn concerten ook expressie aan te geven. Wie zich daaraan overgeeft, kan een prachtige muzikale en innerlijke reis meemaken.

Peter trad op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds een aantal jaren ook in zang. Deze combinatie aangevuld met andere instrumenten zoals de handpan, sansula en diverse percussie-instrumenten, zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer.

 

 

Data

 

Za. 30 mrt. 2024  20:30 uur:
Connection concert, Synagoge, Culemborg.
Om te reserveren klik hier.

 

Zo. 14 apr. 2024  14:30 uur:
Wervelconcert, Universel, Katwijk aan Zee. Om te reserveren klik hier.

 

 

 

Voor een voorproefje luister hieronder.

 

 

 

 

Wat anderen zeggen:

 

Ik was voor de eerste keer bij een concert van Peter en heb een geweldige avond gehad.
De verschillende instrumenten gaven mij steeds weer een andere sensatie in mijn lichaam. Waarbij de trommel met de ‘indaanse’ zang mij het meeste raakte. Ook de stiltes tussen de muziek ervaarde ik als zeer waardevol, diep voelen wat er gebeurde in mijn lijf. Af en toe even wegdoezelen, soms tranen, vaak een vreugde.
Door de veilige warme bedding die Peter neerzet een hoop te voelen deze avond. En te ontspannen! Nog nooit zo lekker geslapen die nacht.
Dank Peter, ik kom zeker weer!
Marja van Haaren

 

Mijn yogamatje rol ik uit vlakbij de prachtige marimba. Het is al een lust voor het oog, al die verschillende instrumenten zo bij elkaar opgesteld. Peter bouwt het klankconcert prachtig en organisch op en steeds wacht er weer een nieuwe verrassing voor het oor. Ondertussen kan ik liggend of in een willekeurige houding steeds dieper aarden en komen lichaam en geest tot diepe rust. Moeiteloos wordt een woordeloos klankverhaal verteld met een groot scala aan verrassend instrumentarium inclusief zijn zangstem.
Een prachtige mengeling van vakmanschap, toewijding en energie zorgen ervoor dat dit een unieke en diepe ervaring kan zijn. Dankjewel daarvoor Peter!
Gabriëlle Nijhuis

 

 

Een stilteconcert, in de passietijd. Ik was nieuwsgierig. De avond bracht me dwalende gedachten en nieuwe mijmeringen, en ervaring van innerlijke stilte en daarin mogen zijn. Soms wilde ik even kijken, welk instrument hoort nu bij een bepaalde resonantie in mijn lichaam? Mooi om dan te zien hoe intens en authentiek Peter vorm geeft aan wat hem beroert. Ik voelde een diep doorleefde schoonheid in de zang, soms als een haiku, zo kernachtig in zijn eenvoud. Dat raakte me, en het was fijn om dit concert mee te maken!
Dankjewel, Peter.

Loes van Delft.

 

Wauw! Als muziek zo’n diepe uitwerking heeft op mijn ziel en zaligheid, moet het wel voortkomen uit een gedragen diepte. Dank!

Arjen Volkers

 

Ik heb heerlijk languit liggen luisteren. Dat was fijn. Ik vond het indrukwekkend om te zien wat je muzikaal allemaal kan. Ergens rond 3/4 van het concert begon ik iets anders te ervaren… een diepere laag van verbinding.

Jacqueline de Kok

 

Wat een heerlijke avond! Na afloop een totaal ontspannen gevoel. Wat heb ik van deze avond genoten en wat word ik hier gelukkig van.

Ans Nout

 

Een innerlijke reis vanuit stilte en verbinding ervaren. Een ervaring van diepe stilte die elk geluid verwelkomt en moeiteloos draagt zolang het er is. De schoonheid van klanken.
Dank Peter dat je dit met ons deelt. En mooi om te zien dat dit vanuit liefde en verbinding tot stand komt.

John Hartings

 

Ik ben verliefd geworden op de marimba. Ik ontving dit geluid tijdens zijn live klankconcert met mijn gehele lichaam. De trillingen vloeiden door mijn lichaam zoals klankschalen dit ook kunnen. De melodieën die Peter ermee speelde waren speels en tegelijk bracht de warme klank van het hout me tot rust. Het was een bijzondere ervaring. Ik zou wel eens een marimba sessie willen ontvangen om me dieper te kunnen overgeven aan de helende werking van dit prachtige instrument.
Ernestine van de Pol
Soundhealer bij ViaKlank

 

 

Heerlijk hoe de marimba tot z’n volledige recht kan komen in deze vorm van concert. Heerlijk liggen en ontspannen en dan de klanken laten komen en gaan. Heel mooi. Fijne ervaring. Voor mij voelde het alsof ik met je in de keuken was. Je maakt een mooi en smaakvol gerecht en ik consumeerde het. Dank.
Betsy van Wijk
Share This