Concert ‘Soul Retrieval’

Soul Retrieval is een concert om bij te liggen, zitten of bewegen. Elk concert is uniek, omdat de muziek is geïmproviseerd en afgestemd op wat er in het Nu is.

Peter Wilms neemt je mee op reis naar binnen. Zijn heldere stem, de pure trillingen van klankschalen, het warme geluid van de marimba en de aardse klanken van diverse percussie instrumenten brengen je dicht bij jezelf, dicht bij jouw essentie. Deze klankbeleving is een uitnodiging om volledig in het Zijn te komen.

Als professioneel slagwerker trad Peter Wilms op met talloze orkesten, ensembles en bands, nationaal en internationaal. Hij heeft zich van meet af aan gespecialiseerd in de marimba en sinds enkele jaren ook in zang. Deze combinatie gegoten in spontane improvisaties tijdens zijn concerten zorgt telkens voor nieuwe verrassende muziek en een bijzondere sfeer, dan weer opgewekt en beweeglijk, dan weer sereen en ingetogen. Aangevuld met andere instrumenten zoals klankschalen, de hangdrum en het monochord staan zijn concerten garant voor een rijk klankpalet.

Na jaren van meditatiebeoefening en andere spirituele ontwikkeling heeft hij zijn spirituele pad geïntegreerd in zijn muziekpraktijk. Zijn concerten kenmerken zich daarom als verdiepend en meditatief. Hij nodigt de luisteraar naar binnen te gaan en het innerlijke Zelf te exploreren. Wie deze uitnodiging aanvaardt zal een wonderlijke muzikale en spirituele reis meemaken.

 

Voor concertdata kijk in de agenda. Voor een voorproefje kijk en luister hieronder.

Om te reserveren voor het concert in Zutphen (25 sept. 14:30) klik hier.

Om te reserveren voor het concert in Schipluiden (2 okt. 14:00) klik hier.

Om te reserveren voor het concert in Culemborg (5 nov. 14:30) klik hier.

 

N.B. Wanneer je tijdens een concert wilt liggen, graag een eigen matje, deken etc. meenemen.

 

 

 

 

Wat anderen zeggen:

 

‘Mijn yogamatje rol ik uit vlakbij de prachtige marimba. Het is al een lust voor het oog, al die verschillende instrumenten zo bij elkaar opgesteld. Peter bouwt het klankconcert prachtig en organisch op en steeds wacht er weer een nieuwe verrassing voor het oor. Ondertussen kan ik liggend of in een willekeurige houding steeds dieper aarden en komen lichaam en geest tot diepe rust. Moeiteloos wordt een woordeloos klankverhaal verteld met een groot scala aan verrassend instrumentarium inclusief zijn zangstem.
Een prachtige mengeling van vakmanschap, toewijding en energie zorgen ervoor dat dit een unieke en diepe ervaring kan zijn. Dankjewel daarvoor Peter!’
Gabriëlle Nijhuis

 

“Ik heb heerlijk languit liggen luisteren. Dat was fijn. Ik vond het indrukwekkend om te zien wat je muzikaal allemaal kan. Ergens rond 3/4 van het concert begon ik iets anders te ervaren… een diepere laag van verbinding.”

Jacqueline de Kok

 

“Heerlijk hoe de marimba tot z’n volledige recht kan komen in deze vorm van concert. Heerlijk liggen en ontspannen en dan de klanken laten komen en gaan. Heel mooi. Fijne ervaring. Voor mij voelde het alsof ik met je in de keuken was. Je maakt een mooi en smaakvol gerecht en ik consumeerde het. Dank.”
Betsy van Wijk
Share This