Durf jij je kwetsbaarheid te tonen?

In onze patriarchale maatschappij is het niet gebruikelijk om je kwetsbaarheid te tonen. We willen je eerder zien in je kracht met al je kwaliteiten, zodat je kunt presteren en aan verwachtingen en normen kunt voldoen. Maar ben je zwak als je je kwetsbaarheid laat...

Lees meer

Kun jij jezelf waarderen?

We zijn in onze maatschappij vaak gericht op wat niet goed gaat, op wat er beter kan. Dat gebeurt al op school als je nog kind bent. Maar ook op je werk of zelfs thuis zijn we vaak bezig met dingen die we graag willen veranderen of verbeteren. Maar als je iets wil...

Lees meer

Is boosheid nog taboe?

Ben jij af en toe boos en kun je het nergens kwijt? Kan jouw omgeving je wel ontvangen met je boosheid? Of merk je dat jij de boosheid van een ander maar moeilijk kan omarmen? Boosheid is een emotie die nog weinig wordt geaccepteerd in onze samenleving. Hoe kun je...

Lees meer

Ben jij gevoelig voor goedkeuring en afkeuring?

Krijg jij graag en complimentje? Of krimp je ineen als je van iemand een sneer krijgt? In onze samenleving is het aan de orde van de dag om goedkeuring en afkeuring te geven en te krijgen? Wat doet dat met jou en hoe ga jij daarmee om? Is het wel wat jij wilt? Hoe kun...

Lees meer

Kun jij het leven helemaal omarmen?

Kun jij het leven ten volle omarmen of heb je nog gebieden waar bij jou de energie niet of nauwelijks stroomt?
Ook al heb je in jouw ogen een goed leven, vaak zijn er nog dingen waar je weerstand voelt of misschien wel een blokkade hebt. Je merkt dat in die gebieden dingen niet makkelijk en vloeiend gaan, maar juist moeite kosten. Dat zijn de gebieden waar het leven je voor soms pittige uitdagingen stelt.

Hoe kun je deze uitdagingen effectief het hoofd bieden? Hoe kun je ervoor zorgen dat de energie op deze vlakken weer gaat stromen?

Lees meer

Wie wil jij zijn?

Het nieuwe jaar is begonnen en je hebt ongetwijfeld weer een paar goede voornemens. Maar leiden deze voornemens wel tot echte verandering? Of zijn het slechts aanpassingen in je gedrag die na verloop van tijd toch weer verwateren?

Hoe kun je veranderingen doorvoeren die duurzaam en bestendig zijn? Als je echt verandering wilt, dan kun je het beter rigoureuzer aanpakken.

Lees meer

Wat is jouw bucket-list?

Het einde van het jaar nadert weer. Een tijd om stil te staan bij wat je werkelijk wilt in je leven. Je hebt misschien weer goede voornemens voor het nieuwe jaar en je besluit om een aantal dingen echt anders te gaan doen. Maar helaas moet je toegeven dat hier vaak weinig of niets van terecht komt.
Wat kan jou dan bewegen dat je ook echt doet wat je je voorneemt?

Mijn voorstel: maak er een bucketlist van. Doe alsof dit het laatste jaar is dat je te leven hebt. Wat zou je dan per se gedaan willen hebben?
Mijn bucketlist heb ik dit jaar drastisch veranderd.

Lees meer

Ken jij de kracht van loslaten?

Iets loslaten is voor sommigen van ons een flinke uitdaging. Waarom kan iets loslaten zo moeilijk zijn? Ben je bang dat je dan iets verliest dat niet meer terugkomt? Ben je te zeer gehecht aan dat wat je moet loslaten?
Loslaten blijkt een beweging te zijn die meer oplevert dan je aanvankelijk denkt.

Lees meer

Eer jij je mannelijkheid?

We hebben allemaal een vrouwelijke en een mannelijke kant in ons. Maar vaak is de balans tussen die twee polen in jezelf verstoord. Dat komt door het beeld dat je hebt van één of beide kanten. Met name mannelijkheid wordt in onze door mannen gedomineerde samenleving meestal in een verkeerd daglicht gesteld. Vrouwelijkheid wordt daarentegen eerder geaccepteerd als een verzameling positieve kwaliteiten.
Kun jij de positieve aspecten van mannelijkheid bij jezelf en een ander eren?

Lees meer

Waarom jij je ego tevreden wil stellen (en hoe dit te voorkomen)

Als je bewust in het leven staat en je spiritualiteit in je leven wil integreren, ben je vast heel hard bezig je ego te bestrijden. En toch doe je ongemerkt het tegenovergestelde: je ego tevreden stellen.
Waarom doe je dit? Waarom kies je ervoor om je ego te vriend te houden, terwijl je er liever vanaf wil?

Lees meer

© 2016 Ohmm.nl

Share This